Třešňový koláč


Těsto

  • 200 mg plnotučného bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 120 g špaldové nebo hladké mouky
  • špetka soli
  • vanilková esence nebo semínka z lusku (popřípadě vanilkový cukr)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 600 g třešní bez pecek

Posypka

  • 70 g másla
  • 70 g mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 60 g ovesných vloček
  • špetka soli
  • lžička skořice
  • plátky mandle na posypání

Postup

V míse smíchám všechny ingredience na těsto. V druhé míse si připravím posypku. V rozpuštěném másle smíchám veškeré suroviny na přípravu posypky (kromě mandlí). Připravím si dortovou formu, vymažu ji máslem nebo vyložím pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozetřu na dno formy, posypejte třešněmi a na konec posypkou. Nakonec posypu plátky mandlí. Peču při 170°C, až začne těsto zlátnou, přibližně 35 minut.