Vánoční mrkvová kolečka

Mrkvové cukroví bylo vždy specialitou mojí babičky. Proto jsem loňské vánoce nezahálela a recept od ní získala. Abych jeho výživovou stránku ještě vyšperkovala, obohatila jsem recept o Isostar protein. Výsledek stál za to, vyzkoušejte sami!

 

Ingredience:

  • 150 g špaldové mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička citrónové kúry
  • 100 g másla
  • 300 g najemnou strouhané mrkve
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 60 g Isostar proteinu (buď bez příchutě, nebo vanilka)

Postup:

Mrkev nastrouháme na co nejjemnější části (aby při vykrajování nedělala neplechu). Přidáme mouku, jedlou sodu, mleté vlašské ořechy, Isostar protein a máslo. Vše smícháme a důkladně propracujeme těsto. Necháme alespoň 30 minut odležet v lednici. Pak těsto rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme v troubě na 175 °C po dobu cca 7 minut (do zlatova). Upečené cukroví slepíme marmeládou a pocukrujeme.

Krásné vánoce!