Velikonoční ISOSTAR beránek

Velikonoční tradice pro sportovce? I to jde! Upekli jsme nadupaného proteinového beránka a recept přinášíme zde:

  • 400 g polohrubé mouky (nebo mix celozrnné a polohrubé)
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 dcl vody
  • 1 dcl panenského oleje (řepkový či olivový)
  • 4 ks vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce pravého kakaa
  • 3 odměrky vanilkového proteinu ISOSTAR HIGH PROTEIN 90
  • 2 odměrky čokoládového proteinu ISOSTAR HIGH PROTEIN 90
  • 0,5 dcl mléka
  • kousek másla na vymazání formy

Jak na to?

Nejdřív si rozdělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh.  Žloutky smícháme s cukrem, vyšleháme a pak vmícháme olej. Za stálého míchání přidáváme mouku, jedlou sodu, vanilkový ISOSTAR protein, vodu a nakonec vyšlehané bílky.

Máslem vymažeme formu na beránka a vysypeme ji moukou (ideálně hrubou) nebo strouhankou.

2/3 těsta vlijeme do formy. Do zbylé 1/3 přidáme kakao, čokoládový ISOSTAR protein a mléko. Vše důkladně promícháme a nalijeme do formy beránka.

Pečeme na 150°C cca 60 min.

Pocukrujeme a nazdobíme.

Veselé Velikonoce a dobrou chuť!